ΚΤΕΛ Χαλκιδικής
1 Μαρτίου 2023
Hotel Akti Ouranoupoli- Beach Resort
2 Μαρτίου 2023

Corfu Imperial (Κέρκυρα)

Εγκατάσταση συστήματος  παραγωγής ζεστού νερού χρήσης και θέρμανσης πισίνας με Αερόψυκτη Αντλία Θερμότητας στο ξενοδοχείο ‘’Corfu Imperial’’.

Πελάτης :
Grecotel

Status:
Ολοκληρωμένο

Περιοχή:
Κέρκυρα

 
 
 
Το Corfu Imperial είναι μία ξενοδοχειακή μονάδα “exclusive resort” της Grecotel η οποία βρίσκεται σε μία καταπράσινη ιδιωτική χερσόνησο της Κέρκυρας αποτελούμενο από 281 θαλασσινά δωμάτια, σουίτες, βίλες με ιδιωτική πισίνα και πληθώρα παροχών.

Περιγραφή έργου:

Μελέτη- Προμήθεια - Εγκατάσταση εξοπλισμού παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, καθώς και βελτίωση του υφιστάμενου ηλιοθερμικού συστήματος. Οι παραπάνω ενέργειες αφορούν το κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου με δυναμικότητα 248 δωμάτια (496 κλίνες) και τις εγκαταστάσεις spa του ξενοδοχείου, όπως επίσης και την θέρμανση κολυμβητικής δεξαμενής (πισίνας).

Κύριες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν:
  • Εγκατάσταση αερόψυκτης αντλίας θερμότητας 4 συμπιεστών.
  • Εγκατάσταση δοχείων αδρανείας για την βέλτιστη λειτουργία της αντλίας θερμότητας
  • Εγκατάσταση θερμοδοχείων (boilers) συνδεμένα έτσι ώστε να έχουμε προοδευτική φόρτιση και αποθήκευση του παραγόμενου ζεστού νερού χρήσης από τα ηλιακά πεδία καθώς και από την αντλία θερμότητας (μέσω κατάλληλων πλακοειδών εναλλακτών).
  • Εγκατάσταση βοηθητικού εξοπλισμού (κυκλοφορητές, βάνες μεταγωγής, κ.α.)
  • Παρακολούθηση και ρύθμιση της εγκατάστασης ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη λειτουργία του συστήματος νέου και υφιστάμενου εξοπλισμού.
Αποτελέσματα:
  • Με την εγκατάσταση των παραπάνω και δεδομένο ότι το προηγούμενο σύστημα πέραν των δυσλειτουργιών του είχε σαν βασική πηγή θερμικής ενέργειας λέβητα πετρελαίου, έχουμε μια ουσιαστική ενεργειακή αναβάθμιση.
  • Αποτελέσματα της ενεργειακής αναβάθμισης αυτής είναι η ετήσια εξοικονόμηση που ανέρχεται στις 34.000€ ενώ ανάλογη είναι και η μείωση που επιτυγχάνεται στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) προς το περιβάλλον.
 
espa-Aico_banner